Hoe bespaart u tijd en geld?

 

Wilt u binnen uw bedrijf efficiënt en effectief werken? Wilt u optimaal gebruik maken van uw tijd en die van uw medewerkers? Wilt u uw werk makkelijker en goedkoper doen? Wij hebben de oplossing voor u!

 

Lees verder en u weet binnen een paar minuten:

·         waarom ook ú makkelijker en goedkoper kunt werken;

·         hoe u uw werkprocessen verbetert;

·         hoe dit kosteloos kan;

·         hoe onze unieke "altijd winst"-methode werkt;

·         waar u meer informatie vindt.

 

 

Waarom kunt ook u makkelijker en goedkoper werken?

 

Bij veel bedrijven kunnen de werkprocessen geoptimaliseerd worden door beter gebruik te maken van de medewerkers en van automatisering. Door medewerkers en automatisering op hun sterke punten te gebruiken en ze vooral goed te laten samenwerken, is veel winst te behalen.

 

Dit blijkt niet alleen uit onze ervaringen, ook de Kamer van Koophandel heeft dit vastgesteld. "Veel MKB-bedrijven hebben problemen bij de inzet van ICT” en “Het MKB presteert beter - hogere omzet en resultaten - als het de mogelijkheden van ICT slimmer benut." (zie site Digitalport)

 

Onterecht wordt gedacht dat alleen grootschalige operaties tot relevante besparingen kunnen leiden, door het hele bedrijf op zijn kop te zetten. Iedere verbetering is interessant, zolang deze zichzelf maar terug verdient! Ook het verbeteren van relatief eenvoudige processen kan leiden tot grote besparingen.

 

Een voorbeeld. Een bedrijf verstuurt 5 brieven per dag. Iedere brief heeft een andere inhoud, zodat alleen gebruik gemaakt kan worden van een standaard briefsjabloon. Toch moet voor iedere brief een adres opgezocht worden, moet Word (of een andere tekstverwerker) opgestart worden, het briefsjabloon worden gezocht en geopend, de brief moet geprint worden en tot slot ergens op een logische plaats worden opgeslagen. Al met al zeker een minuut of 5 werk. Wij kunnen deze tijd terug brengen tot minder dan een minuut. Dat levert per jaar een besparing op van € 1040,- ( loonkosten € 25000,- per jaar).

 

Op tal van plaatsen binnen een bedrijf zijn dit soort besparingen mogelijk, samen goed voor een aanzienlijk bedrag. Aan de hand van "Waar zit mijn winst?”-checklist, krijgt u een indruk van de mogelijkheden in uw specifieke situatie.

 

 

Hoe kunt u uw processen verbeteren?

 

Om met name administratieve werkprocessen goed in te kunnen richten heeft u zowel bedrijfskundige als automatiseringskennis nodig. U moet weten wat er allemaal met automatisering kan en wat de kosten ervan zijn. En u moet weten hoe u een werkproces inricht en hoe u mensen, computers en andere productiemiddelen goed laat samenwerken. Ook moet u weten hoe u de verschillende processen goed op elkaar laat aansluiten en de consistentie bewaart. Zowel de individuele processen als het totaal moet aan zijn doel beantwoorden en wel zo efficiënt en effectief mogelijk.

 

Als de kennis op één van beide gebieden ontbreekt, kunt u deze in huis halen. Aan een automatiseerder die niets van uw bedrijfsprocessen afweet, heeft u echter niets. Hij kan prima een programma ontwikkelen dat precies doet wat u vraagt. Alleen, hoe weet u wat u moet vragen? Wat moet het programma doen? U weet alleen maar wat uw werkproces moet doen, niet wat een ondersteunend programma moet doen! De kosten van software wordt namelijk niet bepaald door wat het u oplevert, maar door de tijd die het kost om het te ontwikkelen. Sommige complexe werkprocessen zijn eenvoudig te automatiseren en sommige makkelijke processen juist weer moeilijk. Het hangt allemaal af van de keuzes die gemaakt worden. Constant moeten de vragen gesteld worden: “Wat kost het?” en “Wat levert het op?”.

 

Hebt u dan wat aan een bedrijfskundige, iemand die weet hoe hij een werkproces moet inrichten? Wellicht, mits hij een goede inschatting kan maken van automatiseringskosten. Dat laatste is vaak niet het geval. En als hij dat wel weet, is het resultaat van zijn werk vaak een rapport, maar nog geen oplossing! Bij het uitvoeren van de aanbevelingen kan nog van alles mis gaan.

 

Wat u eigenlijk nodig heeft is bedrijfskundige en een automatiseerder in één, een bedrijfsautomatiseerkundige. En dat komt goed uit, want die hebben wij. En ze werken nog kosteloos ook!

 

 

Hoezo kosteloos?

 

"Kosteloos, dat kan niet! Voor niks gaat de zon op!" Dat kopt, het is ook niet helemaal waar. Meestal leveren wij namelijk geld óp! Wij garanderen dan ook dat onze kosten binnen half jaar tot een jaar terug verdiend zijn. Over een jaar gezien werken wij dan kosteloos, maar in de regel houdt u er aan over. Bovendien profiteert u de opvolgende jaren volledig van de gerealiseerde besparingen.

 

Alle analyses die nodig zijn om vast te stellen dat u voldoende kunt besparen, voeren wij kosteloos uit. Pas als wij u en onszelf kunnen garanderen dat de kosten van herinrichting binnen een jaar terug verdiend zijn, zal een contract worden opgesteld.

 

Waarom kunnen wij dit doen? Heel eenvoudig, uit het voorgaande mag blijken dat wij iets kunnen dat weinig anderen kunnen. De kans is daardoor klein dat wij, bij het uitvoeren van een analyse u onvoldoende besparingsmogelijkheden kunnen bieden. Gelukkig maar, want dat betekent dat de kans erg groot is dat u kunt besparen.

 

 

"Altijd winst"-methode

 

Zoals gezegd garanderen wij een terugverdientijd van maximaal een jaar. U betaalt alleen als u voldoende baat heeft bij onze dienstverlening. Geen dure onderzoeken, geen kosten maken zonder garantie op resultaat. Daarmee loopt u geen enkel risico.

 

Mocht het zo zijn dat wij onvoldoende aanknopingspunten zien om deze terugverdientijd te garanderen, dan mogen wij u feliciteren met een goed bedrijf. Uw winst bestaat dan uit een gratis audit, waarmee de goede staat van uw bedrijf wordt bevestigd. Uiteraard zullen wij de bevindingen op een voor u bruikbare manier vastleggen.

 

Standaard hanteren wij het volgende stappenplan:

·         Kennismakingsgesprek

·         Eerste screening

·         Gedetailleerd onderzoek

·         Opdrachtformulering

·         Uitvoering en implementatie

·         Evaluatie

·         Vervolgopdracht

Op de pagina "Stappenplan" wordt iedere stap uitgebreid beschreven.

 

Onze aanpak is erop gericht om zo snel mogelijk de grootste winstmogelijkheden in kaart te brengen en deze vervolgens te benutten. Gaandeweg het traject komen dan de kleinere winstmogelijkheden aan bot.

Wij kiezen er ook vaak voor om, als meerdere besparingen mogelijk zijn, eerst één daarvan te realiseren. U doet hierdoor ervaring op met onze manier van werken, waardoor u makkelijker kunt meedenken in het verdere verloop van het traject. Bovendien begint u dan al tijdens het traject met besparen. Als het een beetje meezit, heeft u de investering dan al terug verdiend voordat hij gedaan is!